Дизайн інтер’єру – інтеграція кованих виробів

Останнім часом в дизайні приміщень чітко простежується одна тенденція – популярність кованих виробів. Взагалі, нічого дивного: «награвшись» з МДФ, склом та пластиком, ми повертаємось до традиційних матеріалів – метал, дерево. А ось найцікавіші рішення виходять тоді, коли змішуються різні стилі та матеріали – еклектика в моді! 

Все ж-таки, як найбільш гармонійно інтегрувати ковальські роботи у інтер’єр вашої оселі? 

Спальня
Тут, як не дивно, ковані елементи зустрічаються все частіше. Здавалося б, такий «брутальний» матеріал, як метал, у спальні недоречний, але ж ні! Майстри кують з нього такі вироби, що більше нагадують чарівне мереживо… Тому, наприклад, ковані ліжка (навіть дуже широке) не виглядає масивно: напроти, воно зачаровує своєю декоративністю та легкістю. Часто зустрічаються ліжка, у яких метал поєднується з деревиною: вона пом’якшує його вигляд та дозволяє більш органічно поєднувати його з іншими меблями у спальні – наприклад, тумбами чи шафою. 

Які ковані елементи ще будуть доречними у цій кімнати? Дивовижно виглядають деякі ковані бра! Люстра також може стати цікавим акцентом, але вона не повинна нагадувати «замкову» – такі моделі все ж-таки створені для вітальні. 

Вітальня Тут також можливі дуже цікаві рішення. Наприклад, обов’язковий елемент будь-якої вітальні – диван – може мати ковані ніжки (вони підходять під будь-яку оббивку: шкіру, текстиль). Такі дивани мають особливий шарм та аристократизм! Так, вишуканість – дійсно у деталях.

Кованими також можуть бути стелажі (завдяки металевим візерункам вони виглядають майже невагомими), торшер чи журнальний столик. Навіть зовсім невеликі ковані деталі – наприклад, ковані свічники – додадуть приміщенню особливого вигляду. Варто спробувати! 

Кухня
Варіантів тут не так багато – кованим може бути стіл зі стільцями. Якщо дозволяє площина, елегантний стіл із кованими ніжками та стільницею зі скла чи декоративного каменю буде виглядати просто чудово! А ось на маленьких кухнях такі меблі, на жаль, недоречні – по-перше, надто масивні, по-друге, не зовсім компактні (а деякі моделі – і зовсім некомпактні). 

Ванна кімната
Тут ковані вироби зустрічаються дуже рідко. Що ж, непоганий спосіб виділитися та стати законодавцем нової моди! Адже у просторій ванній кімнаті такі елементи виглядають багато та по-справжньому розкішно. Варіанти: ванна на кованих ніжках, кована полка під раковину, кована оправа для дзеркала… Буде чудово, якщо всі ці металеві елементи будуть вкриті бронзою чи міддю. Залишається лише підібрати крани схожого відтінку (на щастя, купити такі зараз – не проблема). 

Що врахувати при використанні кованих елементів в дизайні приміщення? 
1. Ковані меблі – це елемент класичного стилю, а отже, потрібно дотримуватись саме його. Для змішування стилів краще запросити професійного дизайнера. 
2. Якщо дуже хочеться вписати кований виріб у модерновий інтер’єр, оберіть прості геометричні лінії, а не складні візерунки. 
3. Підтримайте кований виріб ще якимось схожим елементом: наприклад, тими ж свічниками. 
4. Метал, покритий патиною, золотом чи міддю – це чисто класичний прийом, який потребує особливого інтер’єру: важких гардин, дерев’яних меблів, картин на класичні сюжети… 

До речі, двох однакових кованих речей взагалі не буває, навіть якщо їх виготовив один майстер: справжній талант зробить кожну індивідуальною… Хочете собі ковані меблі? Завітайте до мене, оберіть щось із каталогу чи зробіть індивідуальне замовлення. Не пошкодуєте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *