Ковальське мистецтво

Ковальське ремесло зародилось декілька тисячоліть тому назад. В стародавні часи коваль був найшановнішою людиною в селі, люди навіть вважали, що кожен коваль має магічний дар. Завдяки ковальському мистецтву з’явилися такі важливі інструменти, як плуг та соха. Найбільший розквіт цього мистецтва припадає на XV-XVIII віки. Саме в цей період стає дуже популярним прикрашати кованими елементами садиби, маєтки, церкви. Але уXXI-му столітті ковані вироби також не втратили своєї популярності. Не дивлячись на те, що зараз з’явилось багато нових сучасних матеріалів, багато людей все ж віддає перевагу природності та натуральності. 

Ковальські вироби у сучасному інтер’єрі Елементи художнього кування додадуть вашому дому унікальної та самобутньої атмосфери. Я пропоную вам сотні різноманітних кованих виробів: перила, ліжка, ворота, світильники, мангали. Ви можете прибрати як вже готові виробі, представлені в каталозі, так і зробити ковані предмети на замовлення. Ковані предметі будуть гармонійно виглядати в заміському будинку, але в той же час вони можуть використовуватись и для міської квартири, наприклад, можна зробити ексклюзивні ковані перила для балкону. Технології кування Незважаючи на чіткі та вже добре вивчені правила ковки, цей процес кожного разу може бути доволі непередбачуваним. Як поведе себе метал – інколи невідомо нікому. Особливо важко приборкувати метал, якщо потрібно створити витончені художні елементи. Вільна ковка застосовується для поліпшення структури та якості металу. В свою чергу, її поділяють на машинну та ручну ковку. При ручному куванні впливають безпосередньо на інструмент (молот чи кувалда), яким обробляється виріб або на сам метал. Велика частина роботи виконується вручну, необхідну форму металу надають шляхом нанесення ударів молота чи кувалди по деформуючому матеріалу. Такий спосіб є дуже кропітким та потребує неабиякої вправності та досвіду. 

Машинна ковка здійснюється на спеціальному обладнанні, на кувальних машинах чи гідравлічних пресах. А для важких заготовок використовують навіть підйомні крани с підйомником до 350 кг, спеціальні маніпулятори та кантувателі. Але перед тим, якщо почати ковальні роботи, майстер повинен попередньо зробити ескізи та креслення. Тому, щоб отримати красивий та якісний кований виріб, потрібен не тільки талант, але й дуже великі зусилля та багато часу. 

Індивідуальний підхід та якісні вироби 
Якщо ви надумали прикрасити свою оселю за допомогою кованих виробів, то ви зробили правильний вибір. А якщо ви довірите цю непросту справу справжньому майстру, то зможете отримати оригінальні ковані елементи по вигідним цінам. С давніх часів ковальські вироби використовують як елементи архітектури, інтер’єру чи ландшафтного дизайну. Кованими елементами прикрашають подвір’я, фасад споруди та кімнати в будинку. Раніше в будинку за допомогою кованих предметів прикрашали лише зали, де був камін. Зараз же доречно прикрашати такими елементами будь-яке приміщення. Дуже гарно виглядають і ковані меблі: ліжка, світильники, ковані ніжки у стола і т.п. Також доволі розкішно виглядають ковані предмети і зовні: ковані перила, сходи, балкони, решітки, гойдалки, альтанки, огорожі – всі ці предмети створять на вашому подвір’ї неймовірну атмосферу затишку та розкоші. Ковані вироби перетворять навіть невеликий будиночок в справжній вишуканий палац. 

Ковальство – то справжня магія, і тільки талановитий та працьовитий коваль може виготовити унікальні шедеври, які чудово доповнять ваш дім чи квартиру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *