Меблі для заміського будинку

На сьогоднішній день багато людей мають дачу. Для багатьох вона стає другим домом, місцем, де можна знайти спокій, усамітнення або зустрітися з друзями і добре повеселитися. У сучасному світі життя в місті стає все швидше і агресивніше і часто після напруженого трудового тижня хочеться спокою й тиші. До того ж погана екологія міста, житлові умови, тіснота, стреси – все це тільки посилює бажання відпочити на природі за містом, на власній дачі. Саме тому все більша кількість людей воліють у вихідні відпочити і відновити сили для нового робочого тижня за містом, на дачі.

Незабутнім і комфортним відпочинок на природі можуть зробити різноманітні елементи меблі з дерева – предмети для активного і пасивного відпочинку, розваг і навіть чисто декоративні вироби. Щоб обстановка вашого заміського будинку була по-справжньому «дачною», в ній треба додати трохи дерева, причому в прямому сенсі слова. Вишукані вироби з натурального дерва – крісла, двері, меблі з дерева і ковані перила – відмінно поєднуються практично з усіма елементами декору. Крім того, деревина – самий екологічний серед інших матеріалів для інтер’єру.

Виготовити з дерева можна практично все – починаючи від таких простих деталей інтер’єру, як стільці, крісла-качалки, столи, вішалки, підвазонники і закінчуючи величезними, але елегантними альтанками, терасами або колодязями. Найбільш популярним матеріалом, який використовується для виробництва меблів для саду є сосна – коштує вона не дорого і в той же час дуже добре поводиться під впливом атмосферних опадів. Разом з тим не втрачають своєї популярності і такі престижні породи деревини, як дуб, ясен, клен та бук.

З кожним днем дерев’яні меблі під старовину стають популярнішими серед шанувальників старовинних інтер’єрів. Вони надають внутрішньому оздобленню приміщення особливу атмосферу домашнього тепла і затишку. Такі меблі з ефектом старовини прикрасять інтер’єр не тільки заміського будинку, але готелю, ресторану або кафе. Штучно створені подряпини і потертості надають меблям наліт старовини і роблять їх більш привабливими.

До дачних меблів з масиву дерева відносяться як предмети для дому (столи, стільці, ліжка, шафи, тумби і багато іншого), так і вуличні вироби для саду (лавки, альтанки). Перш ніж замовити вироби, поміркуйте, яким вимогам повинні відповідати меблі. Слід зазначити, що вони неодмінно повиннаі бути зручними, міцними і довговічними. Адже ви плануєте відпочивати на природі, а не сидіти в чотирьох стінах дачного будиночка, чи не так?

Широко розповсюдженим матеріалом, з якого виготовляють меблі є пластик. Однак, синтетичний матеріал значно програє натуральному по відчуттю комфорту і по своїй суті не вписується в природне оточення. Зараз існує безліч варіантів виконання дерев’яних меблів. Дуже популярні моделі зі складним механізмом. Вони легко трансформуються в звичайні дерев’яні пластини, які чудово зберігаються в приміщенні, не займаючи багато місця. Сидіти на таких меблях зручно, тим більш, що до них часто додаються спеціальні знімні м’які чохли, які легко миються. Але, слід знати, що у меблів для дачі з дерева також є недоліки. Вони вимагають постійного догляду. Готуйтеся до того, що їх потрібно обробляти спеціальними розчинами, фарбою або лаком. І ще не можна допускати намокання таких меблів, інакше вони швидко прийдуть в непридатність. Дерев’яні дачні меблі – це, перш за все, природні меблі, що дозволяють їй гармонійно вписуватися в інтер’єр будь-якого будинку, особливо дачного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *