Меблі та прикраси з дерева

В сучасному світі мебель з дерева настільки стала частиною, точніше, навіть атрибутом обстановки квартири, що люди вигадують різне застосування цього «живого» матеріалу. Дерево зміцнює загальну енергетику житла, зв’язує людину з природою і тому кожен прагне пов’язати свій інтер’єр з ним. В даний час існує безліч меблів з різних частин дерева, будь то кора або навіть корінь.

Коли мова заходить про різьбу по дереву, перед очима постає казковий будинок, створений майстерними руками майстрового – різьбяра. Один погляд на таку рукотворну красу викликає відчуття затишку і тепла, легкості і добротності одночасно.

Перегляньте мої роботи

Дерево – екологічно чистий, теплий та живий матеріал з багатою текстурою і колірною палітрою. Традиція прикраси будинку різьбленими налічниками і ганком, витіюватими візерунками – дерев’яних дверей і даху народилася в старовину, завдяки мистецтву теслярів і різьб»ярів по дереву. Незвичайний орнамент на фасаді, оригінальна форма забору або ажурна альтанка – предмети гордості сучасних господарів заміського будинку.

Оздоблення приміщень, наприклад, вітальні, натуральним паркетом або простою доскою, дерев’яні сходи, різьблені арки та міжкімнатні двері облагороджують інтер’єр, створюють в будинку неповторну атмосферу тепла і доброти. У таких кімнатах легко дихається, менше хворіють, швидше проходить втома.

Дерево дарує тепло, смачний запах, приємний для ока колір і захоплює дивним малюнком. Речі з дерева приносять природність і затишок у будинок. Про екологію можна сперечатися, але деревина – це природній матеріал, який народився з землі, так в неї і повернеться.

Різьба по дереву – особливий вид стародавнього мистецтва, який дійшов до наших днів. Вироби майстрів дивним чином перетворюють деревину, вдихають у неї життя. Може бути, саме тому дерев’яні будинки часто називають живими. Різьблені прикраси з дерева – можливість реалізувати будь-які творчі задуми, зробити свій будинок унікальним і неповторним. А найголовніше – дерево ніколи не виходить з моди, цей класичний матеріал протягом століть залишається актуальним і затребуваним.

Якщо вам подобаються природні мотиви, зв’язок людини і живого світу, то найкращий спосіб здійснити ваші мрії – це оточити себе елементами «живого» інтер’єру з дерева, які вносили б у ваш будинок нотку живої природи!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *