Переваги кованих ліжок у дизайні приміщення

Бажаєте, щоби вашу спальню прикрашало унікальне ліжко, яке буде виглядати красиво та незвично? Тоді зверніть увагу на ковані ліжка, які мають дуже багато переваг! 

Плюси кованих ліжок: 1. Актуальність. Ковані меблі – це новітня тенденція, яка, схоже, ще довго протримається у наших приміщеннях. А отже, навіть через кілька років ваше ліжко буде залишатися «в тренді». 2. Унікальність. Будь-яке коване ліжко – це робота, не схожа на інші, тому що навіть один коваль не зробить два однакові вироби. 3. Можливість замовлення на заказ. Якщо у вас є якісь особливі побажання – по формі, розміру чи дизайну ліжка – ви можете замовити його у майстра, і тоді ліжко зроблять для вас індивідуально, звертайтесь до мене, не пошкодуєте!4. Оригінальність. Всі ми звикли бачити дерев’яні ліжка. Тому кована модель – це вже незвично. А якщо додати ще й який неймовірний дизайн? Вона стане справжньою окрасою спальні! Це сполучення масивності та легкості просто зачаровує. 5. Легка інтеграція у будь-який інтер’єр. Ковані ліжка можна органічно вписати в інтер’єр, оформлений у будь-якому стилі, достатньо правильно обрати дизайн та підтримати його якимось металевим (чи стилізованим під метал) предметом: карнизом, полицею, свічником, дзеркалом у кованій рамі… 


Якими бувають ковані ліжка?Вони можуть мати будь-яку основу. Найчастіше це – прямокутний, овальний чи круглий каркас, до якого кріпляться інші ковані палітурки. Зазвичай, найбільш художньою є кована спинка (їй надають найбільш примхливих та фантазійних форм), але ви можете обрати й ліжко з якимось незвичайними ніжками. 
Плавність ліній та витонченість візерунків підкреслять гарній смак власника (та, до речі, фах майстра). 
Художня ковка може передавати справжню панську розкіш, маючи велику кількість рослинних та квіткових мотивів, а також розкішних візерунків, а може бути досить лаконічною та стриманою. Перший варіант добре впишеться у класичній інтер’єр з традиційними елементами та характерним декором (класичні вази, картини, статуетки, годинники), а ось другий стане справжньою знахідкою для приміщень у стилі модерн чи хай-тек. 
Поради щодо вибору дизайну ліжкаДуже оригінальний варіант – це ліжко с кованим навісом. Вони зустрічаються не часто, тому така модель не тільки створить затишок та створить романтичну обстановку, а й здивує ваших гостей. Дуже красиво виглядають ковані ліжка, у яких металева спинка оформлюється натуральним деревом: воно пом’якшує суворий зовнішній вигляд заліза. 
Щодо кольору, нам більш звичні ліжка у чорно-коричневій гамі, іноді з патиною, але дуже оригінально виглядає, наприклад, біле чи сріблясте коване ліжко: на вигляд воно просто невагоме! Обираючи такий предмет меблів, враховуйте розміри приміщення, де буде знаходитись ліжко. Для великої спальні підійде будь-яке ліжко, у тому числі велике, з шикарними малюнками та фантазійною спинкою. А ось у невеликій кімнаті краще виглядає модель з більш витонченим, мінімалістичним орнаментом. До речі, для маленьких спалень ковані ліжка – це просто знахідка, тому що вони не створюють відчуття «завантаженої» кімнати. Декор спальні з кованим ліжком витримайте у тому ж стилі ще кілька елементів інтер’єру – і отримаєте чудову, гармонійну картину! Наприклад, підтримати металеву ковку можуть бра, пара стільців, етажерка для книг чи квітів, полиця, люстра чи навіть камін. Ну, і не варто забувати про всілякі дрібнички: сувеніри, статуетки, свічники. Двері та вікна можна пофарбувати у відповідні відтінки, і ансамбль придбає довершеність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *