Штучне старіння деревини

В своїй роботі я використовую різноманітні технології, що дозволяють зробити меблі з дерева більш привабливими додати їм неповторності. Однією з таких технологій є штучне старіння за допомогою калькпасти.

За допомогою калькпасти можна відтворити на дереві ефект зістареної деревини: штучне старіння деревини, щоб дерев’яні меблі виглядали як старовинні. Для роботи нам знадобляться такі матеріали: тонуючий бейц бажаного відтінку, калька-паста, лак водорозчинний, лак прозорий. Відповідно необхідно також приготувати щитки для нанесення матеріалів і шліфувальний папір зерном № 280-320.

Ось так виглядає виріб після обробки Приступаємо до роботи. Першим ділом відкриваємо пори в деревині, наносимо тонуючий бейц, даємо поверхні можливість висохнути протягом приблизно 2-3 годин.

Наступний етап нашої роботи – ми повинні нанести на вже кольорову деревину, той самий блискучий лак. Поясню, чому потрібно застосувати саме водний лак і саме блискучий.

Наша мета на цьому етапі полягає в тому, щоб рельєф відкритої структури деревини був зафіксований фізично в такому стані, як зараз є. Тобто, виражені канали структури дерева не повинні бути заповнені лаком, лак повинен змалювати тільки саму поверхню фактурного рельєфу, структура повинна на дотик бути відчутною. З цим завданням може впоратися тільки тонкошаровий глянцевий лак з високим ступенем блиску. Він має чудову плинність, завдяки цьому, він виключно тонким шаром обволікає пори деревини, не заповнюючи рельєфу структури, що нам і треба. Після того, як дерево обробили лаком, даємо поверхні висохнути 2-4 години мінімум.

І ось вже наша деревина підготовлена ​​для нанесення безпосередньо калькпасти. Наносимо на поверхню щиткою калькпасту, даємо їй висохнути.

Тепер, коли калькпаста висохла, необхідно за допомогою шліфувального папіру із зерном № 320 або ще дрібніші легко зашліфувати поверхню вздовж напрямку волокон. Це насправді відповідальний етап робіт, щоб не зняти калькпасти більше, ніж треба. Ви це повинні самі бачити і відчувати. Калькпаста повинна залишитися тільки всередині фактурних волокон деревини, в порах, з решти поверхні Ви її повинні акуратно обшліфувати. В результаті виконання цього етапу робіт Ви повинні вже побачити, як виглядатиме надалі ваш виріб.

Але робота ще не закінчена. Калькпасту необхідно закріпити, адже сама по собі вона має лише декоративне призначення і легко знімається. Для цього в якості фінішної обробки ми використовуємо наш прозорий лак. Наносити його потрібно тонким шаром, кількість шарів робіть на свій розсуд, до досягнення на поверхні меблевого ефекту. Якщо виріб буде перебувати на вулиці, тоді необхідно мінімум три шари лаку. Також ви можете домогтися й іншого ефекту: промальовувати темні пори на вибіленій деревині.

Перегляньте мої роботи, я пропоную великий вибір меблів під старину, та кованих виробів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *