Створення інтер’єру в стилі кантрі

Стиль кантрі як дизайнерський напрямок спочатку зародився в Англії. Поступово він тримав поширення в Америці, потім в європейських країнах, і незабаром прийшов у Росію та Україну. Своєрідність цього стилю полягає в тому, що в кожній культурі він має свої відмінні особливості, оскільки формується під впливом місцевого клімату та з урахуванням національних традицій країни.

У кожній країні цей стиль в інтер’єрі виглядає по-різному, оскільки він залежить від національних особливостей, але є і загальні риси: використання натуральних матеріалів в оздобленні будинку (наприклад, дерево, камінь), вироби ручної роботи, меблі з дерева.

Якщо ви хочете оформити інтер’єр в сільському стилі, але стіни вашого будинку не кам’яні і не дерев’яні, підберіть непомітні шпалери в квіточку. Меблі бажано поставити дерев’яні або такі, що вдало імітують дерево. Розставте на поличках обереги, глиняні фігурки. Встановіть ковані світильники. На основному фоні спокійних пастельних тонів можна зробити акцент на гарній вишиванці — це можуть бути серветки, подушки або рушники.

Не варто забувати, що вишитий рушник – це виріб багатозначний і символічний, його не можна назвати просто предметом побуту. Кажуть, що будинок, в якому немає рушника, схожий на сім’ю, в якій немає дітей. Чарівництво і магічну силу йому давала вишивка своїм кольором, візерунком, символікою.

Як не зобрази хрест, він завжди буде оберегом. І у вишивці на рушнику хрестик наповнював виріб силою оберігу. Вишиті символи добре вбирали молитву. Ще наші прабабусі вишивали рушники. Призначений він не тільки прикрасити наш побут, він і бути тоненькою ниткою, яка нагадує нам про наших предків, про витоки культури і традицій. Адже орнаменти та візерунки, вишиті на них – це зашифрована поема про історію народу, його побут, традиції.

Таким чином, головний принцип стилю кантрі – уникати тих ультрасучасних матеріалів, з якими не поєднуються поняття «натуральність», «природності» та «сільський побут».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *