Вибір матерілу для сходів

Якщо ви бажаєте, щоб ваша дача або заміський будинок був комфортним і стильним, то вам не обійтися без такої важливої деталі, як сходи. На сьогоднішній день існують різні види сходів: дерев’яні, металеві, скляні, комбіновані, модульні. А як правильно зробити свій вибір? Які сходи краще всього купити, щоб конструкція була міцною, а матеріал, з якого вони виготовлені, був екологічно чистим і безпечним для здоров’я?

Одним з найпопулярнішим варіантом є дерев’яні сходи для будинку, оскільки вони мають ряд переваг, а саме екологічність і довговічність. Вибір матеріалу для сходів зараз настільки великий, що дозволяє втілити в життя будь-які творчі пориви. При виробництві дерев’яних сходів частіше використовуються благородні породи деревини – дуб, бук, ясен, горіх, вишня, каштан.

Міжповерхові сходи – це складний елемент домашнього простору, який представляє собою низку сходових ступенів і горизонтальних майданчиків. Дуже важливо, щоб сходи володіли такими важливими якостями, як зручність і безпека, саме тому, перед виготовленням дерев’яних сходів найкраще вивчити всі важливі питання, як можна детальніше.

Для побудови сходів слід використовувати тільки сухе дерево твердих порід деревини, для з’єднання елементів сходів слід використовувати шурупи або саморізи, тому що вони, на відміну від цвяхів з часом не слабшають і міцно скріплюють поверхні. Для того, щоб сходи були не тільки зручними, але і красивими, проступи виготовляються з дощок товщиною 25 мм, які укладаються опуклою частиною назовні. Косоури – це деталі сходів, призначені для кріплення ступенів, виконуються з дощок, товщина яких 35-50 мм, і стягуються затяжкою діаметром приблизно 12-14 мм. Для виготовлення майданчиків, як і для проступей, слід використовувати дошки товщиною не менше 24 мм.

Дерев’яні сходи відмінно виглядають в натуральному вигляді. Існує кілька видів конструкції сходів, але найбільш часто використовувані – маршові і гвинтові. Якщо вам потрібно заощадити простір, то найкращим варіантом буде гвинтові дерев’яні сходи, а дерев’яні маршеві сходи прекрасно підійдуть там, де є зайве місце.

Якщо в будинку є або плануються діти, то бажано розділити підйом хоча б на дві частини, щоб організувати невеликий простір для відпочинку. В естетичному плані такі сходи виглядають більш цікаво і привабливо.

Для безпечного підйому і спуску рекомендується доповнювати сходи зручними кованими перилами, які за розмірами повинні відповідати середнім показникам. Додатково перила служать деяким гарантом безпеки для людини, особливо для зовсім ще маленькоі.

Керуючись цими нескладними рекомендаціями, ви зможете вибрати оптимальну модель сходи на другий поверх саме для свого будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *