Види покриття дерев’яних меблів

Віск

Одним з найприємніших видів обробки для дерев’яних меблів є бджолиний віск. Ця обробка ідеально підходить для будь-яких видів меблів з дерева та має велику перевагу, а саме дозволяє дереву красиво темніти з віком. Віск не потрібно використовувати для меблів, які вимагають певної міри водостійкості, наприклад, для кухонних меблів або елементів ванної кімнати. Натомість тут варто використовувати лакування.

Бджолиний віск можна знайти практично в будь-якому господарському магазині і він дуже простий у застосуванні. Проте, перш ніж обробляти воском деревину, особливо дерево м’яких порід, таких як сосна, рекомендую скористатися просоченням для дерева.

Нанесення воску

Для правильної герметизації дерев’яного виробу повинні використовувати просочення-герметик для подальшої обробки воском. Нанесіть шар просочення в дерево, дайте йому висохнути протягом 30 хвилин. Потім пройдіться по виробу вовняною тканиною, щоб злегка додати всій поверхні шорсткість. Як тільки це зроблено, використовуйте віск. Наносьте віск на деревину за допомогою гладкої тканини без ворсу. Після цього залиште покриття сохнути на 15 хвилин. Потім приступайте до полірування поверхні, використовуючи чисту тканину, до досягнення відповідного блиску. Рекомендую, нанести, принаймні, два шари воску, результат буде набагато краще і покриття прослужить набагато довше.

Лакування меблів

Лакування є ідеальним покриттям для вуличних меблів з дерева. При виборі лаку, переконайтеся, що обрали придатний для використання на вулиці, навіть якщо це меблі для ванної кімнати або кухні. Це важливо, тому що для більшості виробів потрібна водостійкість. Як правило найкращим вибором для вуличних меблів є лак для човнів.

Нанесення лаку на меблі

Перед нанесенням лаку, використовуйте уайт-спірит, щоб очистити дерев’яні поверхні. Нанесіть невелику кількість за допомогою чистої тканини, а потім зачекайте 30 хвилин, щоб дерево висохло.

Головним моментом для лакування є нанесення багатьох дуже тонких шарів. Якщо лак наноситься занадто товстим шаром, він не буде висихати належним чином і буде виглядати непривабливо. Крім того, переконайтеся, що робоча поверхня не дуже холодна (або гаряча) для застосування лаку, бо це негативно вплине на результат. Щоб знайти правильний температурний діапазон, зверніться до інструкції на ємності з лаком.

Перед нанесенням другого або третього шару лаку (я рекомендую принаймні три шари), зробіть попередній шар лаку злегка шорстким. Для цього дрібним наждачним папіром надайте шорсткість попередньому шару, але не видаліть його повністю. Робиться це для того, щоб створити поверхню, яка дозволить новим верствам лаку добро приклеїтися – гладкі, глянсові поверхні не є для цього хорошою основою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *