Облаштування подвір´я

Краса та гармонійність будинку – це гордість кожного господаря. Але щоб ваше подвір’я виглядало доглянутим та гарним, потрібно докласти до цього масу зусиль. Наприклад, перед тим, як почати облаштування подвір’я, потрібно знати про правила його планування. 


Основні вимоги при облаштуванні двору 

Спочатку звертаємо увагу на особливості території. За допомогою сучасних технологій ділянку можна зробити ідеально рівною, але можливо варто залишити все як є? Наприклад, на місці пагорбка створюємо гарну альпійську гірку, а якщо на вашій присадибній ділянці є низина, там можна зробити штучну водойму. Також дизайн подвір’я повинен гармонійно виглядати зі всіма спорудження на ділянці, а за допомогою озеленення ви можете приховати сільськогосподарські споруди. 

Подвір’я доречно розбити на зони, це може бути: парадна зона, зона для відпочинку, дитяча зона, господарського побутова зона. Важливий момент облаштування подвір’я – це освітлення. Наприклад, доріжки можна прикрасити невеличкими кованими світильниками чи спеціальними ліхтариками, які монтуються в плитку. Двір неодмінно потрібно доповнити квітами та іншими рослинами (деревами, кущами, клумбами). 

 Звичайно ж, не забудьте потурбуватись и про інші необхідні елементи на подвір’ї. 

Якщо ваш двір доволі великий, то чому б не поставити в затишне місце альтанку? Для створення затишної атмосфери необхідні будуть також меблі, стіл та зручні крісла, ковані ворота, незвичайні декоративні елементи. Я займаюсь виготовленням різноманітних кованих виробів та меблів із дерева, які чудово можуть прикрасити ваше подвір’я. 

Відпочинок вдома
На власному подвір’ї дуже приємно не тільки працювати, але й відпочивати. Тому бажано створити затишний куточок, де б ви змогли збиратися всією родиною та друзями. А який же може бути відпочинок без шашлику? Так, на подвір’ї можна облаштувати місце для стаціонарного барбекю чи мангалу. А біля мангалу поставити стіл зі стільцями чи лавами, При бажані можете створити навіть відкриту літню кухню з надійним дахом! Навколо мангалу розмістіть рукомийник і шафи, щоб вам було зручно готувати м’ясо та інші смачні страви на вогнищі. 

 До речі зараз дуже популярні ковані мангали, які стануть справжньою окрасою вашого двору. Крім того, такі моделі доволі зручні в використанні, так як вони можуть витримувати дуже високі температури. Але головне – ковані мангали виглядають дуже гарно та незвично. 

Створюємо водоймищеЧудовим доповненням вашого двору можете стати невеличке водоймище чи фонтан. Також доволі ефектно буде виглядати маленький водоспад, який можете зробити за допомогою каменю, декоративної плитки та шматочків керамічних виробів. А якщо поряд з вашим будинком є річка, каміння можна принести прямо з берегу. А можливо, ви бажаєте установити фонтан? Його краще поставити в саду чи на дитячому майданчику. В будь-якому випадку тільки вам вирішувати, як облаштувати своє подвір’я. Для цього не обов’язково запрошувати ландшафтних дизайнерів, достатньо просто пофантазувати та зробити все так, як вам подобається. І пам’ятайте, що загальний вигляд завжди створюють деталі. Тому просто озеленення ділянки та створення водоймища недостатньо. Варто подумати про гарні ворота, мангал, стільчики, ліхтарики та інші елементи. Деякі господарі більше уваги приділяють внутрішньому оздобленню будинку, але про подвір’я також варто не забувати, адже двір – це, без перебільшення, «обличчя» кожного маєтку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *