Скульптура в інтер’єрі

Скульптура в інтер’єрі є своєрідною прикрасою, преображающим житлової сучасний інтер’єр. Грамотно підібрана скульптура може стати фінальним елементом в декоруванні приміщення.

Скульптура різна за матеріалами та розмірами, стилю і кольорам. Реалістичні статуетки тварин, людей, зображення квітів або рослин, абстрактні форми, бюсти, скульптури з сюжетними мотивами з безліччю персонажів і деталей можуть бути виконані з гіпсу, металів, твердих порід дерева, каменю, порцеляни, кераміки, скла тощо.

Перегляньте мої роботи з  Настінна скульптура, можливо, щось вам буде до вподоби. Я приймаю замовлення на різьбу будь-якого рівня складності.

Розміщення скульптури в інтер’єрі також вимагає грамотності. Для правильного розміщення скульптури в приміщенні необхідно відвести їй окреме вільне місце. Це може бути вільний простір на підлозі, якщо скульптура велика, якщо скульптура невеликих розмірів, підійде порожня поличка, вітрини, комод, консоль, портал каміна і т.д.

При виборі скульптури, слід враховувати функціональне призначення, стиль і колірну гаму приміщення. Наприклад, гіпсові Амурчиків, керамічні собачки, дерев’яні кішечки або скляні рибки більше підійдуть для дизайну інтер’єру спальні або декорування вітальні в стилі кантрі, ніж для строгого класичного кабінету, де будуть доречні скульптурні композиції з бронзи, граніту і мармуру. Скульптури з тонкого фарфору, напівдорогоцінного каміння і рідкісних порід дерева чудово підійдуть для дизайну інтер’єрів класичних стилів. Скульптура з білого гіпсу чудово поєднується з білою ліпниною і молдінгами.

Для сучасних високотехнологічних стилів підійдуть великі і дрібні лаконічні абстрактні скульптури без зайвого декору, з простими і чіткими формами, виконані зі скла, металу і кераміки.

Скульптура повинна обов’язково відповідати загальній стилістиці в оформленні інтер’єру. Вона добре поєднується з картинами, гобеленами, вазами, свічниками, килимами та іншими аксесуарами. Крім того, скульптура може стати і головним акцентом в інтер’єрі вашої оселі. При поєднанні скульптур та інших елементів декору потрібно почуття міри і смаку. Велика кількість і змішання різних предметів декору і аксесуарів різних стилів, в т.ч. скульптур, припускає вінтажний стиль в інтер’єрі, фьюжн в інтер’єрі і стиль еклектика в інтер’єрі. Скульптура великих форм стане чудовою прикрасою сучасного дизайну ванної кімнати в античному стилі. Це можуть бути римські чи грецькі статуї і бюсти, зображення тварин і вази з квітами.

Барельєф і горельєф, як вид скульптури, є улюбленим декоративним методом архітекторів і дизайнерів. Скульптурні рельєфні зображення різного напряму і змісту прикрашають не тільки дизайн інтер’єру в класичному стилі, але і авангардний дизайн.

Настінна скульптура в інтер’єрі створює великі дизайнерські можливості і володіє потужним емоційним впливом, створюючи неповторний вишуканий і унікальний інтер’єр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *