Стіл у вітальні – центр оселі

Головне приміщення в оселі – це вітальня: тут зустрічають гостей, тут вечорами збирається сім’я, і саме вітальню облаштовують найкращими меблями. До речі, про меблі: майже у кожній вітальні є стіл, адже це дуже зручно, функціонально та красиво.

Обираємо краще!
Пам’ятаємо, ще десять років тому всі захопилися хай-теком, і у вітальнях з’явилися футуристичні низенькі столики з металу та скла. Але зараз все більше покупців віддають перевагу натуральним – більш «теплим» – матеріалам: наприклад, столик з ротангу, який раніше можна було уявити лише десь на дачі, зараз спокійно може прикрасити вітальню, наприклад, у марокканському стилі. Але фаворитом серед матеріалів залишається натуральне дерево, особливо якщо меблі виготовлені не на конвеєрі, а зроблені на заказ. Хочете і собі такий ексклюзив? Замовте столи з дерева у мене – і будьте впевнені, що він стане справжньою окрасою вашої оселі. Але який обрати? В каталозі на сайті http://retro-mebli.com можете подивитися різні моделі, але радимо насамперед визначитися, чого хочеться саме вам.

Звісно, велике значення має розмір стола. Його вибір залежить від декількох факторів: призначення столу. Звісно, є різниця, чи це буде невеличкий журнальний стіл, який слугуватиме лише для окраси приміщення, і на нього хіба що вазу з квітами ставитимуть, чи це буде обідній стіл, за яким збиратиметься на родинні вечері вся сім’я; розміри приміщення. Масивний стіл у маленькій кімнаті створить відчуття тісноти, а маленький може стати зовсім непомітним у великому приміщенню; стиль інтер’єру. Наприклад, для стилю бароко масивний, великий стіл з різьбою – це одна з характерних деталей, а ось хай-тек схильних до меблів меншого розміру та більш лаконічних форм.

Практичні питання
До речі, про призначення. Якщо ви плануєте використовувати стіл у вітальні для дружніх чи родинних посиденьок, не зайвим буде вирахувати, скільки людей за ним розміститься. Це не складно: для квадратного чи прямокутного столу виділіть на кожного уявного гостя не менше 60 сантиметрів, а для круглого – діаметр помножте на число Пі та поділить на 60, отримаєте кількість людей, яка зможе вільно знаходитись за цим столом, не пхаючись ліктями. З цієї точки зору круглі столи набагато практичніше – за ними вміщується мінімум на 4 людини більше завдяки відсутності кутів. Якщо місця у вітальні небагато, а от гості до вас приходять великими кампаніями, справжньою знахідкою для вас стане стіл для вітальні, що розкладається. Квадратні столи часто мають механізм «книжка» чи «метелик», круглі також, але можуть розкладатися і шляхом обертання. До того ж низький журнальний стіл може, як то кажуть, легким рухом руки перетворюватися на високий обідній. Обирайте найбільш зручний для вас варіант!

Краса та стиль
Як же «обіграти» дерев’яний стіл у вітальні, щоб інтер’єр був гармонійним? Ось декілька підказок: додайте в інтер’єр з дерев’яним столом більше деревини (рамки для фото чи картин, полиці та ін.) та коричневого кольору (текстиль, килим) – це зв’яже усі деталі докупи;

для вітальні у готичному чи середньовічному стилі чудово підійде стіл із зістареного дерева; у класичному – дерев’яний стіл із різьбяними елементами; в деяких інтер’єрах буде доречним і масивний грубій стіл с товстими ніжками – наприклад .у камінній кімнаті заміського будинка; для світлого приміщення можна обирати стіл темних кольорів, а ось у північну, куди рідко заглядає сонце, краще поставити стіл зі світлої деревини – наприклад, вільхи чи груши.

Отже, щоб дерев’яний стіл чудово вписався саме в вашу вітальню, уявіть, яким він повинен бути, а досвідчений майстер Роман Романишин виконає будь-яку вашу забаганку – він може зробити меблі на заказ за вашими індивідуальними ескізами. Хай ваша оселя має свою індивідуальність!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *